JEUGD


 

Jeugdgroep

Ben jij tussen 10 tot 16 jaar en heb je interesse in het schrijven, begeleiden en / of opvoeren van een toneelstuk, en alles wat daar nog meer bij komt kijken (zoals schminken, decor, kleding enz.)? Meld je dan nu aan voor de jeugdafdeling van Toneelgroep Alkmaar! Elke donderdagavond van 19.00 – 20.30 uur zijn kinderen bezig met toneel. De contributie bedraagt € 10,- per maand. Aanmelden kan via een e-mail naar info@toneelgroepalkmaar.nl of bellen naar 06-30 32 80 69.

 

DE LEDEN

 

Bianca

Leuk dat je op onze website komt kijken. Ik ben al meer dan 10 jaar met toneel bezig. Eerst achter de schermen, als souffleuse maar ik heb ook toneelgrime cursussen gevolgd. Spelen durfde ik nooit maar toen er iemand stopte kwam er een rol vrij en was er niemand anders die het kon overnemen. Toen heb ik het maar gedaan en stiekem vind ik het heel leuk (maar nog steeds heel eng). Al heel lang leek het me leuk om met kinderen en jongeren toneel te maken en nu is het zover!

Cisca

Ik ben al 40 jaar lid van Toneelgroep Alkmaar. Ik speel toneel en doe ook de grime en de kleding. Eigenlijk vind ik alles wat met toneel te maken heeft heel leuk. Ook al speel ik al heel lang toneel het blijft nog steeds spannend om voor publiek op te treden. Samen met Bianca wilde ik al heel lang een jeugdgroep beginnen. Dat is gelukt en de groep breidt zich gestaag uit. Vind je toneelspelen ook leuk? Kom dan gerust eens een kijkje nemen.

Jonas

Als er iemand is die het acteren in zijn bloed heeft dan is het Jonas. Toch iets van de genen meegekregen van zijn opa? Sinds het eerste uur lid van de jeugdgroep. Creatief en heel gedreven. Hij is altijd bereid om een helpende hand toe te steken bij alles wat er bij toneel komt kijken. Jonas zou in de toekomst wel naar de toneelschool willen. Wie weet? Het talent is er in ieder geval.

Mirte

Mirte is de zus van Jonas en vanaf de aanvang ook al lid van de jeugdgroep. Ze is gemakkelijk in de omgang: vrolijk en ongedwongen. Altijd trouw aanwezig en bereid om, waar nodig, een helpende hand toe te steken. Naarmate zij zich meer in haar rol thuis voelt gaat het haar steeds beter af. Ze is heel creatief en wil zich daarom ook graag met de grime bezighouden. Later zou ze ook wel in het acteervak willen.

Nicky

Onze stille kracht, maar zeker niet de minste. Met een big smile leeft ze naar de repetitieavonden toe en geniet. Ze laat daarom nooit verstek gaan. Ze maakt enorme sprongen in haar ontwikkeling en weet humor in het spel te brengen.

Jannaika

Onze ‘spring in ’t veld’. Spontaan, vrolijk en een gezellige spraakwaterval en dus overduidelijk aanwezig. Ook iemand die weer geen uitdaging uit de weg gaat en ze zet zich daar dan voor de volle 100% voor in.